Oceněné stavby 2020

Titul Stavba roku Plzeňského kraje 2020

Mariánská Týnice – dostavba východního ambitu

Titul Stavba roku Plzeňského kraje 2020 je udělen za mimořádný investorský počin a za dokončení obnovy jedné z nejvýznamnějších architektonických památek. Významné ocenění patří rovněž mimořádně příkladnému řemeslnému a výtvarnému řešení.

Kulturní centrum – Pivovar Domažlice

Titul Stavba roku Plzeňského kraje 2020 je udělen za dokonalé skloubení funkčnosti a moderního řešení stavby vzhledem k jejím památkovým hodnotám a stávajícímu urbanistickému řešení.

Atriový dům ve svahu, Plzeň

Titul Stavba roku Plzeňského kraje 2020 je udělen za inovativní a mistrovské zvládnutí vnitřní prostorové organizace rodinného domu. V tom smyslu je objekt ve svahu významným obohacením typologie bydlení. A v neposlední řadě jedno z nejdůležitějších kritérií – obyvatelé domu jsou nadšeni a maximálně spokojeni s jeho řešením pro každodenní život vícečlenné rodiny. 

Cena veřejnosti

Prodloužení tramvajové trati na Borská Pole, Plzeň

Cena poroty

Rezidence Klostermann a Javor, Železná Ruda

Cenu poroty v soutěži Stavba roku Plzeňského kraje získává za komplexní přístup k úpravě centrální části, a především za nastartování pozitivní změny tohoto významného sportovního a turistického střediska na česko-německé hranici.

Čestné uznání poroty

Revitalizace jezuitského kostela v Klatovech

Čestné uznání poroty soutěže Stavba roku Plzeňského kraje získává za důslednou a řemeslně poctivou rekonstrukci majestátní barokní stavby.

Bytový dům Svornost, Plzeň

Čestné uznání poroty soutěže Stavba roku Plzeňského kraje získává za měřítkově úměrné doplnění zástavby, zeleň ve vnitrobloku, která není stále ještě standardem, a střídmou a přesto pohledově výraznou architekturu.

Revitalizace Divadelní ulice v Klatovech

Čestné uznání poroty soutěže Stavba roku Plzeňského kraje získává za promyšlený návrh a realizaci dalšího nepřehlédnutelného veřejného prostranství v centru, které funkčně i prostorově doplňuje možnosti kulturního života města.

Cena Ministerstva průmyslu a obchodu ČR

Prodloužení tramvajové trati na Borská Pole, Plzeň

Cenu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR získává za dynamičtější zpřístupnění důležité městské čtvrti, kde se nachází univerzitní a průmyslová zóna, a za profesionální koordinaci jednotlivých technických oborů. Výstavba tramvajové trati významně doplnila dopravní vazby ve městě.

Cena hejtmanky Plzeňského kraje

Revitalizace NKP Vodní Hamr Dobřív

Cenu hejtmanky Plzeňského kraje získává za následováníhodnou rekonstrukci vedoucí k záchraně výjimečného objektu, zachování jeho funkce a umožnění prezentace zručnosti našich předků dalším generacím.

Cena primátora města Plzně

Rekonstrukce víceúčelového sálu SOUE v Plzni

Cenu primátora města Plzně získává za kultivované a soudobé řešení fasády, ozvláštněné nočním podsvícením, rovněž za výrazné interiérové úpravy a vytvoření důstojného nástupního prostoru.

Cena Krajské hospodářské komory v Plzeňském kraji

Bytový komplex Panorama Plzeň

Cenu Krajské hospodářské komory v Plzeňském kraji získává za architektonicky i urbanisticky komplexní řešení obytného souboru, který oslovuje svou působivou vlídností.

Cena Svazu podnikatelů ve stavebnictví 

Bytový dům Otýlie Beníškové 16 a 18 v Plzni

Cenu Svazu podnikatelů ve stavebnictví získává za estetické pozdvižení stávající městské třídy vytvořením nového obytného celku a za technicky náročné řešení zázemí v podzemních částech stavby.